Damiel, Ciudad Real.

Lloji i verës: E kuqe
Varieteti rrushit: Tempranillo
Përshkrimi: Ngjyra: Don Luciano Tempranillo është një verë e kuqe e errët, intensive
ngjyrë vjollce me reflekse blu.
Sasia e alkoolit: 12.5%
Aroma: Në hundë dalin në pah aromat tipike të varietetit si manaferra të kuqe,
manaferra të pjekura dhe pyje mesdhetare.
Shija: Shija është tanike, e balancuar dhe e shijshme.
Përpunimi: Kjo verë është bërë vetëm me rrush Tempranillo të zgjedhur. Procesi i
tharmimit zhvillohet në tanke çeliku inoxi, nën një kontroll temperature të rreptë. Tharmimi
fillimisht zgjat 10-12 ditë. Gjatë kësaj kohe, mushti përzjehet në mënyrë periodike për të
lehtësuar përftimin e materieve solide të frutit. Ky proces përfundon pas 7 ose 8 ditësh
pas heqjes së bërsive. Pas kësaj, vera e re ndërron enë dhe në qetësi, pret përfundimin e
tharmimiti malolaktik.